Dropdown Menu

вівторок, 11 січня 2022 р.

Джеральд Гордон. Хай згине день… Відгук

Джеральд Гордон. Хай згине день… Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Джеральд Гордон (Gerald Gordon)
Країна походження: ПАР
Назва оригіналу: Let the Day Perish
Мова оригіналу: англійська
Рік видання: 1952
Рік перекладу: 1960
Перекладач: Леонід Солонько
Видавництво: Дніпро
 
Хай загине той день, що я в ньому родився, і та ніч, що сказала: Зачавсь чоловік! (Йов 3:3)
Джордж – білий, Мері – кольорова. І їм не пощастило одружитися в ПАР (щоправда, тоді це була ще британська колонія, тому поки що це не було заборонено). У них народжується син Ентоні. Він білий і міг би жити нормальним життям, але потім у нього народжується брат. У Стіва темніший колір шкіри, і будь-хто безпомилково побачить в ньому кольорового. Отже, і Ентоні не зможе приховувати свого походження. Єдиний спосіб цього досягти – розділити братів.
Так вони і зростають: одного намагаються послати в престижну школу, інший вчиться в місіонерський. Ентоні стає адвокатом, а Стів за власний кошт видає газету для кольорових. Ентоні не може не прикидатися білим, бо так його виховали. Та й не хоче, бо знає, що тільки білий колір шкіри відкриває всі двері в цій країні. Тому, навіть поховавши минуле, Ентоні все одно живе зі страхом, що його викриють.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Пітер Абрагамс. Дорогою грому: Люди з двох різних таборів – кольоровий і біла – покохали одне одного, і їхньому союзу протистоятимуть. Ленні доведеться переосмислити свій, здавалося б, вільний від упереджень світогляд.
Пітер Абрагамс. На поклик волі. Загибель Майкла Удомо: Автор народився у кольоровій сім’ї. Працювати доводилося з раннього віку, але якось вдалося відучитися. І зрештою здійснив свою мрію – почав писати, щоб про його країну дізналося більше людей.
Нельсон Мандела. Довгий шлях до свободи: Нельсон Мандела майже все життя прожив у країні, де значення мав тільки погляд білої людини і її думка. На щастя, доживав він свій вік уже в країні, про яку мріяв.

Немає коментарів:

Дописати коментар