Dropdown Menu

понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Макс Лоб. Бантуська Трійця. Відгук

Макс Лоб. Бантуська Трійця. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Макс Лоб (Max Lobe)
Країна походження: Камерун
Назва оригіналу: La Trinité bantoue
Мова оригіналу: французька
Рік видання: 2014
Рік перекладу: 2017
Перекладач: Марина Марченко
Видавництво: К. І. С.
 
Монґа-Мінґа відправила своїх дітей з Бантуланда шукати кращої долі в Швейцарії. Її донька Косамбела пережила невдалий шлюб, стала набожною і тепер є найавторитетнішою прибиральницею в лікарні. А син Мвана отримав диплом і вже рік не може знайти роботи. Суспільство підбурюють викинути «чорних овець» – заробітчан – з країни, і яка ж іронія, що єдине місце, куди беруть Мвану – це громадська організація, яка, серед іншого, бореться проти подібних сентиментів. І Мвана змушений працювати за права «чорних овець» – і свої – на голодний шлунок.
Книга говорить про те, що шовінізм нікуди не зник із сучасної демократії. Боротися треба – і доведеться ще довго. А ще цей твір про те, що можна видертися навіть із найскрутнішої халепи. Тож, якщо хочете щось із найхепіенднійшим хепіендом – це саме воно.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Жоріс-Карл Гюїсманс. На причалі: Жак Мерль і його дружина Луїза їдуть з Парижа, де кредитори кидаються на них, наче грифи на стерво, проте у селі стає дедалі нестерпніше, тому вони повертаються до столиці, щойно вдається знайти зайву копійчину.
Кнут Гамсун. Голод: Нариси з життя неназваного молодого чоловіка, який у злиднях поневіряється Христіанією. Своїм письменницьким талантом – якщо він у нього є чи взагалі був – він намагається забезпечити собі життя, проте падає дедалі нижче.

Немає коментарів:

Дописати коментар