Dropdown Menu

понеділок, 20 червня 2022 р.

Крістофер Пріст. Перевернутий світ. Відгук

Крістофер Пріст. Перевернутий світ. Відгук

Чому я вирішив читати «Перевернутий світ»? Ґудрідз вважає, що він нагадує «Смертні машини», які я люблю. Але якщо там жанр більш підлітково-пригодницький, то тут маємо тривожну атмосферу «Лангольєрів».
Гелворд Манн живе на Землі – велетенському місті, яке поставили на рейки. Воно поволі рухається з півдня на північ, які відповідно називають майбутнім і минулим, адже до одного невпинно прямують, а інше назавжди залишають.
Закінчивши навчання, Гелворд стає розвідником і дізнається багато нового. Головне: місто ніколи не повинно зупинятися, адже постійно наздоганяє точку оптимуму, в якому можливе його життя. А позаду – на півдні, в минулому – його чекає смерть. Проте жодних лангольєрів чи інших монстриків. Набагато страшніша за них – неевклідова геометрія.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Нік Каттер. Глибина: Люк Нельсон заглиблюється у Маріанську западину до станції, де його очікують страхи, які залишилися з дитинства. Спасіння серед реальності немає. Залишається лише порівняне спасіння у самому божевіллі.
Блейк Крауч. Сосни: Ітан Берк потрапив у аварію і отямився в місті Облудні Сосни. Він сподівається, що тут йому допоможуть, але всіх щось ніби стримує. Тоді його починають мучити сумніви, чи ховається за їхньою поведінкою щось лихе, чи це тільки його параноя.
Джонатан Л. Говард. Картер і Лавкрафт: Коли-небудь здавалося, ніби ви не в своєму часі або взагалі не в своєму світі? Може, це тому, що в 20-их роках минулого століття Г. Ф. Лавкрафт і Рендольф Картер перевернули світ догори дриґом.

Немає коментарів:

Дописати коментар