Dropdown Menu

четвер, 16 червня 2022 р.

Жозе Сарамаґо. Євангелія від Ісуса Христа. Відгук

Жозе Сарамаґо. Євангелія від Ісуса Христа. Відгук

Євангелія я читав із сім років тому, отже не можу сказати напевно, наскільки Сарамаґо відступив від канону чи апокрифів.
Історія тут та сама, що і в Новому Заповіті: Ісус народжується, живе і помирає, а на дозвіллі робить все те, про що нам і так відомо з Біблії. Проте історія доповнюється внутрішніми переживаннями і особистими мотивами головного героя. Церкву може обурювати те, що тут Ісус має людські бажання або те, як він спілкується з Дияволом, або те, як йому не надто кортить ставати знаряддям Бога, яке принесе незмірні страждання людству і його коханим зокрема.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Жозе Сарамаґо. Сліпота: Серед усіх жителів міста лише одна дружина офтальмолога не втратила зір – на жаль чи на щастя – а потім її найбільшим бажанням було так само осліпнути, щоб не бачити те, що коїться навколо.
Річард Бах. Джонатан Лівінгстон, мартин: Це коротке оповідання – алегорія на тих, хто йде за покликом серця, незважаючи на встановлені правила. Мартин на ім’я Джонатан Лівінгстон відособлюється від сірої маси пір’я, тому що любить літати, просто літати.

Немає коментарів:

Дописати коментар