Dropdown Menu

вівторок, 2 листопада 2021 р.

Бонні Лубега. Великий край диких звірів. Відгук

Бонні Лубега. Великий край диких звірів. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Бонні Лубега (Bonnie Lubega)
Країна походження: Уганда
Назва оригіналу: The Great Animal Land
Мова оригіналу: англійська
Рік видання: 1971
Рік перекладу: 1990
Перекладач: Вячеслав Бусел
Видавництво: Веселка
 
Не пригадаю, яким я був у молодшому шкільному віці, тому не буду стверджувати, правильна позначка на цій книзі чи ні. Тому що це не просто забавна казка. Дитина, яка її читає, повинна розуміти, що люди знищують природу.
Починається все просто. У Тсаво, країні звірів, буйволи дізнаються про існування двоногих істот, ворожих до тварин. Вони обіцяють царю леву стати його охоронцями, але натомість він повинен зробити їм по два списи, які вони почеплять на голову. Так, одна за одною, тварини пропонують свої послуги у захисті царства. І зрештою їм доводиться стикнутися з людиною…
На завершальних сторінках казки багато жорстокості, тому, як я писав, дитина в цьому віці вже повинна усвідомлювати згубний вплив людини на природу.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Рок Крепен Мфані Піно. Африканські казки: Тут є п’ять казок, які пояснюють зокрема, чому бегемоти майже не вилазять з води, чому в слонів лише одна дитина тощо. Казки лише трохи осучаснені, проте загалом це нагадує фольклор, а не авторську казку.
Амос Тутуола. Питець пальмового вина: У чоловіка, який за своїм покликанням споживає багато пальмового вина, вмирає особистий винороб. Чуже вино йому не смакує, тому він відправляється в місто мертвих, щоб повернути служника.

Немає коментарів:

Дописати коментар