Dropdown Menu

пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Філіс Олтмен. Закон хижаків. Відгук

Філіс Олтмен. Закон хижаків. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Філіс Олтмен (Phyllis Altman)
Країна походження: ПАР
Назва оригіналу: The Law of the Vultures
Мова оригіналу: англійська
Рік видання: 1952
Рік перекладу: 1961
Перекладач: І. Коваленко
Видавництво: Держлітвидав України
 
Ще одна історія про дурника, який вірив, що освіта врятує його від пут. Тільки дурників тут багато, а не один.
Табо Таеле працює розсильним в компанії білих, але його несправедливо заарештовують. Хоч начальник і був лояльним, але в останню мить не заступився. От і вирішив Таеле будь-що змінити лад, але як саме – то не ваша справа.
Давід Нкозі повертається з війни. Йому пообіцяли щедру винагороду і відшкодування збитків, але на ділі він отримує дулю. Тож доводиться звертатися до Таеле, який організовує спілку, що бореться за права африканців. Тільки в спілці цій зібралися: безідейний, користолюбний і некомпетентна. І численні члени, які хтозна за що заплатили внески.
Метою авторки вочевидь було на противагу цій неорганізованій боротьбі показати силу профспілок, на користь яких мав би зробити вибір Нкозі. Адже якщо ослухаєшся, то отримаєш по голові. Майбутнє – за профспілками!
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Нельсон Мандела. Довгий шлях до свободи: Нельсон Мандела майже все життя прожив у країні, де значення мав тільки погляд білої людини і її думка. На щастя, доживав він свій вік уже в країні, про яку мріяв.
Алекс Ла Гума. В кінці сезону туманів. Час сорокопуда: Бейкс змушений жити у підпіллі, перебиваючись по конспіративних квартирах, розносити ночами листівки із закликом до опору і раз-по-раз озиратися, шукаючи очима поліцію у цивільному.

Немає коментарів:

Дописати коментар