Dropdown Menu

субота, 10 грудня 2022 р.

Саньї Дін. Поїдачі книг. Відгук

Саньї Дін. Поїдачі книг. Відгук

Десь серед йоркширських пустищ живе Родина, яка харчується книгами. Забудьте про метафоричне «я проковтнув цю книгу за кілька годин» – вони їдять їх на сніданок, обід і вечерю. Вони унікальні, і таких Родин – лише шість на всю Британію, тому у них проблеми з генетикою – вони вироджуються. Оскільки генетичний матеріал обмежений, їх спіткала вада – у них народжується дедалі менше дівчат.
Коли я розраховував прочитати про ходячі матки, то я обирав перш за все Етвудову «Оповідь служниці». Але отримав дещо подібне і тут. Девон народилася дівчинкою і це вирішило її долю. Її ростять принцесою, проте це радше схоже на відгодовування єдиної свиноматки. Девон – лише інструмент для народження наступного покоління, бажано дівчат, і вона має бути вдячна за те, як її плекають.
Проте зрештою клітка не втримує волелюбну птаху. Девон тікає з маєтку разом із трирічним сином Каєм. Її нове життя – скрутне: вона мусить не тільки переховуватися від Родин, а ще й знайти ліки для Кая. Справа в тому, що від поїдачів книг інколи народжуються поїдачі розуму і – ви здогадалися – або Девон знаходить ліки, або Кай до кінця життя харчується розумами випадкових людей, ризикуючи передозувати себе чужими особистостями, які акумулюються всередині нього.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Емма Доног’ю. Кімната: Мільйони людей живуть у клітках різного штибу, навіть якщо навколо немає ґрат і парканів. Ця книжка – передусім промінь надії для сучасних рабів, попри всі наявні недоліки.
Арундаті Рой. Бог Дрібниць: Старші члени родини, життя яких не можна назвати цілковито успішним, занапащають життя молодшим. Неможливо з певністю сказати, чи вони винні, чи традиції суспільства, в якому вони живуть.
Б’янка Мараїс. Мугикай, якщо не знаєш слів: Донька чорношкірої Б’юті зникає під час протестів. І хтось вбиває батьків дев’ятирічної білої дівчинки на ім’я Робін. Звісно, доля зводить їх разом, щоб показати, що раса не має значення.

Немає коментарів:

Дописати коментар