Dropdown Menu

неділя, 11 грудня 2022 р.

Вільям Шекспір. Король Лір. Відгук

Вільям Шекспір. Король Лір. Відгук

Просто божевільний сюжет про божевільних людей. Ділити своє королівство між дочками до того, як сам помер – це вже божевілля. Що ж може піти не так?.. Виявляється, що доньки зневажають Короля Ліра і через це він втрачає глузд. А потім вони взагалі хочуть його вбити, але на допомогу батьку приходить ще одна. За канонами Шекспірової трагедії зрештою всі дружно помирають. Найкраща сцена – там, де зустрічаються божевільний король; чоловік, який прикидається божевільним; чоловік, який просто прикидається кимось іншим; і блазень, робота якого – верзти нісенітниці.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вільям Шекспір. Макбет: Три відьми відкривають Макбету, що він стане королем Шотландії, і для цього йому треба позбутися поточного. Чи було це пророцтво невідворотним? Чи воно справдилося тому, що Макбет повірив у його невідворотність?
Вільям Шекспір. Троїл і Крессида: Троянці Троїл і Крессида зустрічаються і закохуються. Однак Крессидин батько перейшов на бік греків і донька змушена залишити коханого. Та кохання її виявляється недовговічним.

Немає коментарів:

Дописати коментар