Dropdown Menu

четвер, 29 грудня 2022 р.

Вільям Шекспір. Буря. Відгук

Вільям Шекспір. Буря. Відгук

Вперше читав «Бурю» років із десять тому, ще в універі. Чомусь я весь цей час думав, що події обертаються навколо Калібана. Пам’ять мене обіграла.
Коротка комедія майже ні про що. Багато років тому Просперо опинився на острові сам зі своєю донькою. А тепер повз нього пропливає король. За ці роки Просперо навчився чаклувати, і робить так, що усю королівську свиту викидає на берег. А там він чарами і хитрістю одружує свою доньку з принцом. Всі щасливі, ніхто не помер.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вільям Шекспір. Макбет: Три відьми відкривають Макбету, що він стане королем Шотландії, і для цього йому треба позбутися поточного. Чи було це пророцтво невідворотним? Чи воно справдилося тому, що Макбет повірив у його невідворотність?
Вільям Шекспір. Троїл і Крессида: Троянці Троїл і Крессида зустрічаються і закохуються. Однак Крессидин батько перейшов на бік греків і донька змушена залишити коханого. Та кохання її виявляється недовговічним.
Вільям Шекспір. Король Лір: Лір зробив божевільну річ – ще за свого життя поділив королівство між своїми дочками. А потім їхня зневага справді позбавила його глузду. За канонами Шекспірової трагедії зрештою всі дружно помирають.

Немає коментарів:

Дописати коментар