Dropdown Menu

вівторок, 21 квітня 2020 р.

Філіп Рів. Ілюстрований світ «Смертних машин». Відгук

Філіп Рів. Ілюстрований світ «Смертних машин». Відгук

Чи можна було скласти кращий путівник по всесвіту Філіпа Ріва? Не думаю. Не буду казати, що це витвір мистецтва, але деякі ілюстрації просто дивовижні. Та почну спочатку. Філіп Рів написав «Смертні машини» і ще 7 книг та кілька оповідань про міста на колесах у постапокаліптичному світі. Екранізація першого роману погубила себе своєю голівудськістю, але незадовго до неї вийшов ілюстрований путівник по всесвіту «Смертних машин». Очевидно, що його створили не для того, щоб просто зрубити бабла, тому що він не має ознак байдужого ставлення до себе з боку авторів та ілюстраторів. Загалом тут майже 200 сторінок. Тут немає уривків із романів або скороченого змісту. Більша частина написаного лише доповнює те, що є в книгах. Також чимало розказано на теми, які в книгах ледь зачепили. Мета путівника – якомога ширше висвітлити той світ, в якому жили Том Нетсворті та Естер Шоу. Міста, звичаї, персоналії, трохи історії. Але окраса видання – це безумовно ілюстрації. Тут є мапи, портрети, схематичний вигляд десятків міст. І, звісно, епічні види на міста на всю сторінку або на цілу розгортку. Отже, це чудове доповнення до книг.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Робер Мерль. Мальвіль: Атомна війна знищила майже все людство. Лише скеля врятувала замок Мальвіль і кількох людей, які в ньому зібралися. Вони змушені підлаштовуватися під нові умови і будувати своє маленьке суспільство.
Френк Герберт. Дюна: Молодий Пол Атрейдес розглядається як потенційний месія для народу фрименів з одного боку і для ордену Бене Джессерит – з іншого. Френк Герберт створив всесвіт, який можна порівняти хіба що з тим, який створив Толкін.
Френк Герберт. Месія Дюни: Пол Атрейдес передбачав майбутнє, охоплене полум’ям війни, тому обрав найбезпечніший шлях – одруження на доньці імператора. Через дванадцять років він все одно опиняється у становищі, яке прагнув відвернути, але не зміг.

Немає коментарів:

Дописати коментар