Dropdown Menu

четвер, 26 березня 2020 р.

Джим Томпсон. Убивця всередині мене. Відгук

Джим Томпсон. Убивця всередині мене. Відгук

Лу Форд, нащо ти це зробив? Який міг в тебе бути мотив?
Початок 50-их. Лу Форд, помічник шерифа в техаському містечку, вдає з себе простака, але насправді вже шість років планує помститися місцевому магнату Честеру Конвею. І йому випадає нагода заманити Елмера, сина магната, у пастку. Але, щоб відвести від себе підозри, він забиває до смерті свою спільницю, ніби це зробив розлючений Елмер, і застрелює Елмера, ніби це зробила конаюча жінка. Бажання помсти зрозуміле, та нащо було вбивати жінку? Лу Форд переконаний, що, хоч вони і були коханцями, вона б його здала. Проте виявляється, що йому не вдалося замести всі сліди, і він починає нещадну зачистку.
Томпсон надто невдало розкидав підказки, через що убивства здавалися безглуздими. Не всі, але деякі. Частину можна пояснити сніжним комом. Але решта? І були незрозумілі зміни настрою. Автор намагався ну надто вже тонко підказати – так, що цього виявилося недостатньо. А потім прямим текстом розповів, у чому справа.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Джеймс Меллеген Кейн. Листоноша завжди дзвонить двічі: У вас є компромат одне на одного, який обіцяє тільки смерть. Ви кохаєте і водночас ненавидите. Ви продовжуєте крокувати до краю прірви, навіть почувши перший дзвіночок небезпеки.
Джеймс Меллеген Кейн. Відшкодування у подвійному розмірі: Страховий агент Волтер Гафф консультує Філліс Нірдлінґер щодо страхування від нещасних випадків, які можуть статися з її чоловіком. І зрештою радить, як краще його вбити.
Патриція Гайсміт. Ріплі під водою: Тому Ріплі завжди вдавалося вийти сухим з води тільки за рахунок майстерності переконання. Але знахідки нових сусідів доводять, наскільки хитким є його становище. Та Том знову нагадує себе змолоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар