Dropdown Menu

пʼятницю, 13 березня 2020 р.

Джеймс С. А. Корі. І прокинеться Левіафан. Відгук

Джеймс С. А. Корі. Пробудження Левіафана. Відгук

В неозначеному майбутньому люди колонізували Марс, деякі супутники і астероїди, освоюють Венеру. Проте ніколи не пізно довести, наскільки ненадійним є наше панування.
Старпом капітана космічного корабля Джим Голден зі своєю командою і детектив Міллер з Церери опинилися у вирі подій, наслідки яких не міг спрогнозувати ніхто. Невідомі кораблі влаштовують кілька засідок на поясі астероїдів, що підштовхує планети і астероїди до взаємних звинувачень. Здається, війна неминуча. І до цього якось причетна Джулі Мао, яка мала би бути на одному з атакованих кораблів, але зникла.
За жанром це не просто космічна фантастика, а ще й чудовий детектив. Творчий дует авторів подбав про те, щоб інтрига трималася впродовж усього роману. І слід додати, що вже в першій книзі відчувається, наскільки живий цей Всесвіт.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Орсон Скотт Кард. Гра Ендера: Людству двічі вдається перемогти інопланетну расу жучар. Міжнародний космічний флот готує армію, яка назавжди покінчить із загарбниками. Можливо, один з учнів – Ендер Віґґін – є останньою надією людства.
Френк Герберт. Дюна: Молодий Пол Атрейдес розглядається як потенційний месія для народу фрименів з одного боку і для ордену Бене Джессерит – з іншого. Френк Герберт створив всесвіт, який можна порівняти хіба що з тим, який створив Толкін.
Айзек Азімов. Сталеві печери: Слідчий з Нью-Йорка майбутнього Елайджа «Лайдж» Бейлі призначений розслідувати вбивство доктора Сартона – позаземця, який популяризував на Землі збільшення чисельності роботів і їхнього ширшого використання.

Немає коментарів:

Дописати коментар