Dropdown Menu

неділя, 16 лютого 2020 р.

Джеймс Меллеген Кейн. Листоноша завжди дзвонить двічі. Відгук

Джеймс Меллеген Кейн. Листоноша завжди дзвонить двічі. Відгук

У вас є компромат одне на одного, який обіцяє тільки смерть. Ви кохаєте і водночас ненавидите. Ви продовжуєте крокувати до краю прірви, навіть почувши перший дзвіночок небезпеки.
Рік 1934. Сполучені Штати оговтуються від наслідків Великої депресії. Френк Чемберс знаходить роботу в каліфорнійській закусочній. І там він зустрічає її – Кору Пападакіс, дружину Ніка, власника закусочної. Френк і Кора закохуються і вирішують вбити Ніка. Проте, коли їм це вдається, в їхніх стосунках пробігає тріщина: тепер вони знають, на що здатні обоє, і не можуть довіряти одне одному.
Сюжет книги багато в чому повторює інший роман Кейна – «Відшкодування у подвійному розмірі». Там фатальна жінка вмовляє коханця убити свого чоловіка. Також замішані великі страхові виплати з угодою, підписаною незадовго до смерті. А герої усвідомлюють, що інший/інша знає про тебе забагато, і це отруює їм щастя. Разом з тим «Листоноша» мені сподобався більше, ніж «Відшкодування», хоч моя думка не збігається з думкою більшості. Не знаю, я відчув більше драми в першому романі, хай він і написаний на 9 років раніше.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Джеймс Меллеген Кейн. Відшкодування у подвійному розмірі: Страховий агент Волтер Гафф консультує Філліс Нірдлінґер щодо страхування від нещасних випадків, які можуть статися з її чоловіком. І зрештою радить, як краще його вбити.
Реймонд Чендлер. Вікно верхнього поверху: Філіп Марлоу розплутує клубок сімейних таємниць, в якому переплетені секрети двічі вдови, її сина Леслі, секретарки Мерл і навіть першого чоловіка, від якого вона отримала у спадщину свої статки.
Патриція Гайсміт. Талановитий містер Ріплі: Один з талантів Томаса Ріплі полягав у тому, що він формулював свої думки так, що мав змогу фактично маніпулювати людьми. Одного разу він використав можливість прожити чужим життям.

Немає коментарів:

Дописати коментар