Dropdown Menu

четвер, 31 травня 2018 р.

Якоб Буркгардт. Цивілізація Італії в епоху Відродження. Відгук

Якоб Буркгардт. Цивілізація Італії в епоху Відродження. Відгук

Книга-розчарування. Вона позиціонується як найкраща у своєму роді, але я подолав тільки одну частину з шести. Ось, до речі, зміст:
Частина перша. Держава як твір мистецтва.
Частина друга. Розвиток особистості.
Частина третя. Відродження античності.
Частина четверта. Відкриття світу і людини.
Частина п’ята. Суспільство і фестивалі.
Частина шоста. Етика і релігія.
Справа в тому, що книга, вірогідно, писалася для істориків. Автор на кожній сторінці розповідає про нових і нових історичних постатей так, наче вони мої з ним спільні знайомі. Ти читаєш і втрачаєш напрям розповіді, тому що вона неструктурована, все подається у вигляді нагромадження фактів. На жаль, я здався доволі швидко попри те, що саме цей період мене дуже цікавив після того, як я прочитав силу-силенну книжок про Середньовіччя.

10 уявний ідеал
9 найкраща книга в моєму житті?
8 почесне місце на полиці
7 обов’язково до прочитання
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Схожі дописи:
Вільям Манчестер. Коли вогонь був єдиним джерелом світла: Середньовічна думка і Ренесанс: Портрет епохи: Про те, як протестантизм і перші географічні відкриття позначили кінець Середньовіччя.
Клайв Стейплз Льюїс. Відкинутий образ: Вступ до літератури Середньовіччя і Відродження: Цитати, зміст яких нам, здавалося б, цілком зрозумілий, майже безперечно потребують тлумачення з огляду на відмінний від нашого світогляд людей Середньовіччя.
Йохан Хейзінга. Осінь середньовіччя: У Середньовіччі погляди на будь-який аспект життя були іншими. Війна, релігія, кохання, побут – все було відмінним. Опинитися у той час для нас було б тим самим, що й опинитися на іншій планеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар