Dropdown Menu

четвер, 11 серпня 2022 р.

Ендрю Келдекотт. Ротервірд. Відгук

Ендрю Келдекотт. Ротервірд. Відгук

Що відмовило мене читати цю трилогію далі – це низка неймовірностей, на якій тримається сюжет. У 16 столітті групу вундеркіндів таємно оселяють в англійському маєтку далеко від королівських очей, щоб їх не спалили як породження диявола: ну дуже великі мізки у них були, тож їх і бояться. Разом з тим біля Ротервірда – так називається маєток – є портал у паралельний вимір, який дозволяє схрещувати види, тобто гратися в Бога. Минає кілька століть, але, попри еру супутників і інтернету, про вже місто Ротервірд занадто мало відомостей. До того ж у самому місті діє закон, який забороняє вивчати минуле, зокрема власне (проте багато хто зберігає рештки минулого і не дуже зрозуміло, як такій дірявій забороні вдається приховувати історію міста від його ж мешканців). Якщо цих фантастичних збігів замало для однієї книги, далі і починається уже згадана низка неймовірностей: якби хтось із персонажів встав не з тої ноги, книги не було б. І це вже не кажучи про ігри в стилі одинадцяти друзів Оушена.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Бен Ааранович. Літо наперстянок: Пітер Ґрант виїжджає у відрядження до села на Заході Англії. Там розповідають і про єдинорогів, і про відмінчат, але найбільше чомусь про НЛО. Здавалося б, усе це – сільські побрехеньки. Проте, як завжди, в них є частка правди.
Блейк Крауч. Сосни: Ітан Берк потрапив у аварію і отямився в місті Облудні Сосни. Він сподівається, що тут йому допоможуть, але всіх щось ніби стримує. Тоді його починають мучити сумніви, чи ховається за їхньою поведінкою щось лихе, чи це тільки його параноя.
Хаджіме Ісаяма. Атака на титанів: Залишки людства ховаються за стіною, поки по інший бік блукають голодні на людське м’ясо титани. Після століття життя у безпеці стіну пробивають два титани небачених досі розмірів і очевидно свідомі своєї мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар