Dropdown Menu

понеділок, 22 серпня 2022 р.

Джон Мілтон. Утрачений рай. Відгук

Джон Мілтон. Утрачений рай. Відгук

Ця історія в «бібліях для дітей» викладається на кількох сторінках, а в «Утраченому раї» – на кількохстах. Від цього вона, як на мене, тільки виграла. Мілтон вмів добре писати.
Після вигнання з Небес Сатана і його прибічники тримають раду, як помститися Богу. Вирішено: вони спокусять його найцінніше творіння – людину – і таким чином стануть володарями Землі. Тим часом, янголи розповідають Адаму і Єві про війну між янголами і демонами, і застерігають про підступність зла. Проте Сатані вдається спокусити праотців на гріх, і їх виганяють із Земного Раю, заздалегідь передбачивши, що первородний гріх буде зрештою спокутано Божим Сином.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Данте Аліґ’єрі. Божественна комедія: Данте проходить пекло, чистилище і рай, і йому розповідають, хто там опинився і за що. Великий акцент робиться на тих, з ким був знайомий сам автор; своїх друзів він хотів відправити до раю, а ворогів – до пекла.
Клайв Стейплз Льюїс. Відкинутий образ: Вступ до літератури Середньовіччя і Відродження: Цитати, зміст яких нам, здавалося б, цілком зрозумілий, майже безперечно потребують тлумачення з огляду на відмінний від нашого світогляд людей Середньовіччя.
Світанок. Із європейської поезії Відродження: Вірші тут не такі переобтяжені, поети все ще вірять в інтелектуальне і емоційне піднесення, яке повинно прийти на зміну Середньовіччю. Приємно вразили сонети Шекспіра.

Немає коментарів:

Дописати коментар