Dropdown Menu

понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Марсель Пруст. Альбертина зникає. Відгук

Марсель Пруст. Альбертина зникає. Відгук

Марсель нарешті здається трохи «живішим», він показує всю гаму емоцій, коли Альбертина зникає з його життя. І він нарешті починає писати – його публікують у «Фіґаро».

«Правда і життя важкі, я не здолав їх добре пізнати, і в мене лишилося від них враження, в якому туга, може, взяла гору над утомою»

(Цитата з книги М. Пруст. Альбертина зникає / Пер. з фр. А. Перепаді. – Х. : Фоліо, 2013. – 252 с. – ISBN 978-966-03-6156-0.)
Життя без Альбертини дозволяє йому втілити давню мрію – поїздку до Венеції. Час невмолимо наближає Велику війну, а його найкращий друг Сен-Лу знаходить несподівану наречену і в той же час ми дізнаємося про його не менш несподіване нове захоплення.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Марсель Пруст. Полонянка: Щойно Альбертина здається Марселю нудною і його кохання до неї згасає, як нове полум’я ревнощів розпалює в ньому колишні почуття. А вона заради кохання погодилася жити з ним, але тепер опиняється в клітці.
Марсель Пруст. Содом і Гоморра: Марсель помічає неприродні звички барона де Шарлюса, потім йому натякають про такі ж нахили його любої Альбертини – яку він то любить і тому хоче її кинути, то розлюблює і тому хоче одружитися.
Марсель Пруст. Ґермантська сторона: Марсель дорослішає. На певний час його захоплення жінками переривається захопленням вищим світом. Це така потрібна передишка в надміру розтягнутому оповіданні.

Немає коментарів:

Дописати коментар