Dropdown Menu

неділя, 30 грудня 2018 р.

Орсон Скотт Кард. Діти Розуму. Відгук

Орсон Скотт Кард. Діти Розуму. Відгук

Завершальна книга саги про Ендера Віґґіна – лише продовження «Ксеноциду».

«Всі історії є вигадками. Важливо те, в яку вигадку ти віриш»

Ендер приєднується до ордену Дітей Розуму Христового, де живе разом з дружиною, але повільно чахне. Пітер Віґґін і Си Ванму летять на планету Божественного Вітру, щоб переконати місцевого філософа в тому, що його мирні погляди якимось чином підштовхнули космічний уряд знищити Лузітанію. Міро Рібейра і Валентина Віґґін шукають планети для нових колоній і, можливо, натрапляють на творців десколади. Вони та інші намагаються врятувати Джейн, оскільки уряд хоче відімкнути всі комп’ютери, які дають їй життя.

«Вона заплуталась в штучній павутині, а її інтелект прив’язаний до штучних мізків, які мислять прикладами, а не причинами, числами, а не історіями. Вона шукає живе плетиво, але знаходить тільки ненадійне і вразливе поєднання машин, які здатні відімкнути безбожні люди»

Ця книжкова епопея розвивалася небаченими темпами. Перша книга була просто про хлопчика, якого використали, щоб виграти війну. В наступних книгах автор запропонував читачам свою філософію. Наприкінці вже можна було прочитати про речі, в які складно повірити (попри те, що перша ж книга задала рамки наукової фантастики). Жанр змінювався настільки ж непередбачувано, як в трилогії «Атлант розправив плечі» Айн Ренд. Можливо, саме такі різнобічні погляди і дозволили дочитати серію.

10 уявний ідеал
9 найкраща книга в моєму житті?
8 почесне місце на полиці
7 обов’язково до прочитання
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Схожі дописи:
Орсон Скотт Кард. Ксеноцид: Інші світи настільки бояться смертельного вірусу з Лузітанії, що направляють космічний флот з метою знищити планету і всіх її мешканців. Все зводиться до питання «ми або вони».
Орсон Скотт Кард. Промовець від імені мертвих: Ендер досі переймається долею жучар. Крім того, що він охороняє лялечку їхньої королеви, тепер він хоче врятувати свинок, так би мовити, замолити свої гріхи. Головна думка книги – інший не значить ворожий.
Орсон Скотт Кард. Ендер у вигнанні: Ендера призначають губернатором першої позаземної колонії. На новій планеті жучари залишили для нього послання, яке він повинен зрозуміти, щоб отримати змогу виправити свою помилку.

Немає коментарів:

Дописати коментар