Dropdown Menu

пʼятниця, 28 липня 2023 р.

Цю Мяоцзінь. Записи крокодила. Відгук

Цю Мяоцзінь. Записи крокодила. Відгук

Студентка Лацзи любить інших жінок, а позаяк дія відбувається на Тайвані на межі 80-х і 90-х, ще не має чіткого розуміння, яким має бути лесбійське кохання. Руйнівними для Лацзи стають стосунки з Шуй Лін: вона не може примирити в собі інь і ян, вагається довіряти іншій. Кохання зазнає краху, адже його ідеал законсервовано і поміщено на вітрину, і обоє не готові рухатись далі, бо нічого кращого в їхніх стосунках, як вони думають, вже не станеться.
Я думав: що це зі мною? Хіба я просто не розумів раніше любовних романів, а тепер прозрів? Але на останніх сторінках я усвідомив, що це зовсім не любовний роман, а роман про любов. Ні, це зізнання у коханні, виражене в книзі. Ні, це поезія. Я не знаю, як це пояснити, це треба читати.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Рорі Павер. Дикі дівчата: Школу для дівчат зачинили на карантин через дивну хворобу: хтось позбувається ока, у когось кам’яніє рука або випирає другий хребет. Фінал здається безжальним, бо приготований для найвитривалішої трійці.
Ольга Кобилянська. Valse mélancolique: Дві подруги впускають у своє життя третю, котра має трагічне і таємниче минуле. Ця новела – про сестринство і співпереживання, сподівання і прагнення до самоствердження молодих мисткинь.
Пітер Екройд. Квір-місто: Гей-Лондон від римлян до сьогодення: Лондон майже завжди був толерантним містом, гайки почали закручувати десь аж в 18 столітті, в 19 ввели смертну кару, і гомофобія процвітала до середини 20 століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар