Dropdown Menu

неділя, 25 червня 2023 р.

Володимир Винниченко. Лепрозорій. Відгук

Володимир Винниченко. Лепрозорій. Відгук

Винниченко написав цю книгу, щоб розповісти про свій світогляд – чергову утопію, яка і через століття не набула розповсюдження. В ній селянка Івонна Вольвен їде до Парижа, щоб заробити родині на трактор. Перша ж робота, яка їй трапляється, – провести опитування на тему «Що таке щастя?» В книзі цього не написано прямим текстом чи навіть натяком, але можна зробити висновок, що, не знаючи цього, Івонна була щасливою ще до того, як почала розбиратися, що ж таке щастя. Іронічно, що саме по переїзді в Париж вона його позбулася.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вільям Ґолдінґ. Володар мух: Хлопці, найменшим з яких шість років, потрапляють на безлюдний острів. Коли зникають умовності, які в попередньому житті утримували їх у рамках моральності, вони перетворюються на дикунів, поволі втрачаючи людські обличчя.
Жозе Сарамаґо. Сліпота: Все місто осліпло. Тільки одна жінка не втратила зір – на жаль чи на щастя – а потім її найбільшим бажанням було так само осліпнути, щоб не бачити те, що коїться навколо.
Рорі Павер. Дикі дівчата: Школу для дівчат зачинили на карантин через дивну хворобу, і смерть поволі наздоганяє кожну. Безжальний фінал приготований для найвитривалішої трійці: слова надії лунають вже тоді, коли дівчата потрапляють на дно безодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар