Dropdown Menu

неділя, 17 липня 2022 р.

Чайна М’євіль. Останні дні Нового Парижа. Відгук

Чайна М’євіль. Останні дні Нового Парижа. Відгук

Париж. 1950 рік. Дев’ять років тому німці підірвали тут С-бомбу. С – скорочено від «сюрреалізм». Відтоді місто сповнюють втілення думок та ідей митців. Добре, якщо це тільки розплавлений годинник, як у Далі. Адже деякі втілення небезпечніші. Німці не здатні контролювати ці втілення, тому беруть на озброєння свої власні пекельні створіння. Париж фактично відгородили від решти світу і тепер у цій бульбашці триває нескінченна боротьба між багатьма сторонами.
Тібо отримав у власність магічний артефакт – куленепробивну піжаму. До того ж, як справжній сюрреаліст, він може підкоряти своїй волі зазвичай нестримні втілення. А ще у нього в кишені є козир – буквально гральна карта, яка була створена найвидатнішими митцями і тримає в собі невідому силу. Втративши надію щось змінити в Парижі, Тібо вирішує покинути місто, проте зустрічає американку Сем, яка хоче задокументувати ці марення наяву і написати про них книгу. Тож вони вдвох вирушають на пошуки таємниць, які ховає Новий Париж.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Філіп К. Дік. Людина у високому замку: Країни Осі перемогли в Другій світовій. Тут люди не дозволяють собі зробити власний вибір, вибрати власний шлях і покладаються на мудрість віків у час, який докорінно відрізняється від усього пережитого людством.
Джонатан Л. Говард. Картер і Лавкрафт: Коли-небудь здавалося, ніби ви не в своєму часі або взагалі не в своєму світі? Може, це тому, що в 20-их роках минулого століття Г. Ф. Лавкрафт і Рендольф Картер перевернули світ догори дриґом.
Джонатан Л. Говард. Після кінця світу: Емілі Лавкрафт дізнається, що в цій версії всесвіту в неї в сейфі лежить «Некрономікон». В таємничій книзі може лежати розгадка, як повернутися назад до рідного світу, та разом з тим шкода психиці може бути непоправна.

Немає коментарів:

Дописати коментар