Dropdown Menu

пʼятниця, 8 липня 2022 р.

Сога Аль-Фіккі. Рейс Каїр – Касабланка. Відгук

Сога Аль-Фіккі. Рейс Каїр – Касабланка. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Сога Аль-Фіккі (سها الفقي)
Країна походження: Єгипет
Назва оригіналу: شكلها سافرت
Мова оригіналу: арабська
Рік видання: 2016
Рік перекладу: 2021
Перекладач: Олена Хоміцька
Видавництво: Нора-Друк
 
Історія про єгиптянку, яка сіла на літак до Марокко і зустріла там давнього друга. Звісно, його цікавить, як склалося її життя і чому вона наважилася на цю подорож. Отож, вона розповідає йому про те, як нещодавно вона намагалася знайти себе і зрештою опинилася в літаку.
Судячи з її розповіді, все життя жінки обертається навколо відносин між чоловіками та жінками. Вона завжди роздає такі чудові поради своїм подругам, складає списки правил та «істин», але їй самій це не дарує щастя в особистому житті.
Дивно, що вона протягом усього польоту говорить тільки про особисте життя. Невже це єдине, про що жінка буде розповідати чоловіку, якого не бачила багато років? Ще дивніше те, що ці двоє, та й решта персонажів, зливаються в одне: всі діалоги тут – ширма, плюралізму думок немає, все написане тут просто просуває власну думку авторки.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Лейла Себбар. Жасмін із зелено-чорним відтінком: Авторка не перша, хто пише, скажімо, про алжирську визвольну війну, але у неї жінки – не просто декорації. Вони матері, доньки, сестри, дружини, коханки, бунтівниці і навіть проститутки.

Немає коментарів:

Дописати коментар