Dropdown Menu

середа, 4 листопада 2020 р.

Сільвен Нювел. Сплячі гіганти. Відгук

Сільвен Нювел. Сплячі гіганти. Відгук

Гарна ідея. Дівчинка провалюється під землю і рятувальники знаходять її у велетенській металевій долоні. Згодом в Туреччині натрапляють на передпліччя. Схоже, по всій Землі розкидані частини велетенського робота, вік якого за радіовуглецевим датуванням становить кілька тисяч років. Тобто або нам на планеті передувала високорозвинена цивілізація, або ми нарешті знайшли доказ існування позаземного життя.
Погане виконання. Книга написана у вигляді допитів, звітів, діалогів і щоденників. Це нагадало «Злет і падіння ДОДО» Ніла Стівенсона. І не тільки структурно. Тут так само маленька команда перетворюється на корпорацію, є всемогутній покровитель і один з учасників дослідної групи (точніше, в обох випадках – одна з учасниць) переходить на темну сторону. І, звісно ж, між головними персонажами теж наростає сексуальне напруження. Це головний мінус. Ці «звіти» в половині випадків – розмови про стосунки, ох і ах. Потенційно цікава наукова фантастика перетворилася на сповіді про шури-мури. Персонажі сповідаються своєму роботодавцю, який навіть не називає їм свого імені. Що?
Висновок. Сюжет все одно цікавий, читається легко, тому дочитаю трилогію. Хоча там ніби має бути відкритий фінал.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Ніл Стівенсон і Ніколь Ґалланд. Злет і падіння ДОДО: Хтось намагається воскресити магію, тому новостворений ДОДО (Департамент особливих діахронічних операцій) США працює над створенням середовища, в якому вона можлива, щоб випередити суперників.
Джонатан Л. Говард. Картер і Лавкрафт: Коли-небудь здавалося, ніби ви не в своєму часі або взагалі не в своєму світі? Може, це тому, що в 20-их роках минулого століття Г. Ф. Лавкрафт і Рендольф Картер перевернули світ догори дриґом.
Бен Ааранович. Річки Лондона: В центрі міста хтось обезголовив чоловіка. Констебль Пітер Ґрант зустрічає свідка, який стверджує, що бачив, як був скоєний злочин, але, на жаль, він не зможе дати офіційне свідчення. Справа в тому, що він привид.

Немає коментарів:

Дописати коментар