Dropdown Menu

вівторок, 10 листопада 2020 р.

Сільвен Нювел. Просто люди. Відгук

Сільвен Нювел. Просто людина. Відгук

Я навіть зрозумів, для чого Нювел написав цю трилогію. Він піднімає багато важливих питань. Расова дискримінація, місце у суспільстві, свобода вибору, свобода пересування. Йому все краще вдається описувати дистопічний світ. Але, чесне слово… Його персонажі в лоб говорять «я відчуваю смуток» або «ти мене ненавидиш». Їхні діалоги примітивні. Вони можуть пояснювати причини своїх дій, а співрозмовник відповість: «Так, я тебе не підтримую, але розумію. Давай про щось інше». Єдиний спосіб показати, що між подіями пройшов якийсь час, це на початку розділу сказати «скільки років пройшло з нашої зустрічі?» І через кількадесят сторінок спитати те саме. Нювел знову і знову повертає в сюжет другорядних персонажів. «А пам’ятаєте того росіянина, про якого ми давно не чули? Тепер він без явної причини працює на нас!» Нювел просто не вміє писати. В третій книзі йому нарешті вдаються якісь глибокі уривки, але загалом це жах.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Сільвен Нювел. Сплячі гіганти: По Землі розкидані частини велетенського робота, вік якого становить кілька тисяч років. Або нам на планеті передувала високорозвинена цивілізація, або ми нарешті знайшли доказ існування позаземного життя.
Сільвен Нювел. Розбуджені боги: Тут більше хаосу, паніки. Почуттям героїв приділяється чимало уваги, але вже відчувається зміна акцентів, холодок по спині, що десь там є дещо могутніше, ніж вся зброя людства.
Ніл Стівенсон і Ніколь Ґалланд. Злет і падіння ДОДО: Хтось намагається воскресити магію, тому новостворений ДОДО (Департамент особливих діахронічних операцій) США працює над створенням середовища, в якому вона можлива, щоб випередити суперників.

Немає коментарів:

Дописати коментар