Dropdown Menu

четвер, 18 липня 2019 р.

Олександр Довженко. Зачарована Десна. Відгук

Олександр Довженко. Зачарована Десна. Відгук

«Було се в далекі старі часи, коли ми не мали ще здорового розуму.
Тоді ще не знав я, що все проходить, все минає, забувається й губиться в невпинній зміні годин, і всі наші пригоди і вчинки течуть, як вода, між берегами часу»

(Цитата з книги О. Довженко. Зачарована Десна – Харків : Фоліо, 2011. – 604 с. – ISBN 978-966-03-5448-7.)
Я не хотів брати нічого з категорії «село/кріпацтво/діти», але хотів прочитати Довженка (принаймні обійшлось без кріпаків). Та й написано не про звичне гноблення селянського народу, а про безтурботні роки малого Сашка, його родину, город, худобу і косовицю на Десні. Коротко, атмосферно, але зачепитися нема за що. Від інших його творів, мабуть, утримаюся.

10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Читайте також:
Марсель Пруст. На Сваннову сторону: Спогади Марселя, як і будь-яка абстрактна річ, позбавлені завершеної форми: йому спадає дитинство, проведене в Комбре і Парижі, та історія кохання Сванна, доброго знайомого родини.
Інґмар Берґман. Недільне дитя: Інґмар Берґман згадує дитинство, коли його тривожила смерть і стосунки батьків, згадує лють і силкується забути того батька, якого не любив, дивлячись на того батька, якого ніколи не знав.
Гарпер Лі. Вбити пересмішника: Аттикус Фінч – адвокат темношкірого, якого несправедливо визнають винним. Такий вирок обурює його доньку Скаут і вбиває віру в правосуддя у його сина Джема. Це книга про виховання людяності в дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар