Dropdown Menu

вівторок, 31 січня 2023 р.

Василь Барка. Жовтий князь. Відгук

Василь Барка. Жовтий князь. Відгук

Один рік із життя родини Катранників – і один із найстрашніших років в українській історії, рік Голодомору. Вже перший розділ не передвіщає нічого доброго: селян зганяють докупи і оголошують про фактичний грабунок державою їхніх харчів. Далі ж – усе те, що призвело до Голодомору. Забирали останні крихти. Ув’язнювали за схованки. Вбивали просто так, тому що люди хотіли їсти. Дарма я боявся, що історія тут буде описана в загальних рисах. Насправді ж жахіття тієї доби тут відображено до болю детально.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Іван Багряний. Тигролови: Гетьманський нащадок Григорій Многогрішний тікає із заслання і губиться у лісах понад Амуром. Там його приймає родина Сірків, з такого ж давнього козацького роду. Григорій вчиться цінувати надбане і мріє повернути втрачене.
Кнут Гамсун. Голод: Нариси з життя неназваного молодого чоловіка, який у злиднях поневіряється Христіанією. Своїм письменницьким талантом – якщо він у нього є чи взагалі був – він намагається забезпечити собі життя, проте падає дедалі нижче.
Макс Лоб. Бантуська Трійця: У Мвани – халепа з пошуком роботи. Його беруть хіба що до громадської організації, де доводиться працювати майже задарма. Отже, він бореться за права заробітчан – і свої – на голодний шлунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар