Dropdown Menu

середа, 18 січня 2023 р.

Ахмад аль-Кармалаві. Літні дощі. Відгук

Ахмад аль-Кармалаві. Літні дощі. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Ахмад аль-Кармалаві (أحمد القرملاوي)
Країна походження: Єгипет
Назва оригіналу: أمطار صيفية
Мова оригіналу: арабська
Рік видання: 2016
Рік перекладу: 2023
Перекладач: Сергій Рибалкін
Видавництво: Видавництво Анетти Антоненко
 
Колись Ібад аль-Мосулі згуртував навколо себе прихильників музики і заснував суфійський орден, де гра на такому інструменті, як уда, є способом містичного пізнання світу. А вже в наші дні в Каїрі можна знайти Агентство аль-Мосулі – оазу спокою і благочестя. Усіх героїв твору об’єднує пристрасть до музики. Проте кожен любить її по-своєму. Але цього замало. Кожен користається нею по-своєму. Хтось хоче перетворити Агентство на центр сучасної східної музики, хтось бажає розпродати старожитності, а хтось просто шукає підтвердження багатовікової історії. І тільки старійшини розуміють, що традиції треба берегти.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Таха Хусейн. Дні мого життя: Автобіографія. Автор довго вивчав релігію, але зрештою обрав стати письменником. Ще сто років тому в Єгипті зберігався фактично традиційний устрій, але помітно, як поступово консерватори втрачають позиції.
Мухаммед Теймур. Що бачать очі: Найдавніша книга африканського автора, видана українською мовою. Теймур писав реалістичну прозу – наприклад, те, що можна побачити у вагоні поїзда, на чиємусь весіллі або просто на вулиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар