Dropdown Menu

пʼятниця, 9 вересня 2022 р.

Семен Скляренко. Володимир. Відгук

Семен Скляренко. Володимир. Відгук

Трохи не доповз до третини книжки, але не соромно. Тут ті самі недоліки, що і в «Святославі», тільки все ще більш гіперболізовано. Ярополк ай-яй-яй поганець. Володимире, ой, який ти вродливий, чесний, мудрий, аки Господь-Бог. По січі небо вмивається слізьми, горе-горе. І подібна лабуда. Перша книга принаймні нагадувала оповідання. А тут, якщо автор вважає щось неважливим, то один рік вміщає в абзац, зате розмазує перелічені вище недоліки на цілі розділи.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Семен Скляренко. Святослав: Автор облагороджує середньовічні реалії, героїзує, іноді створює навколо них міфи. Ця книга призначена «для середнього та старшого шкільного віку», тому не дивно, що написане йде в розріз із життям.
Конні Вілліс. Книга Судного дня: Людство опанувало мандри у часі. Оксфордські історики відправляють студентку Ківрін у 1320 рік, але там їй одразу стає зле. В ХХІ столітті технік, який керував її відправкою, теж нездужає – схоже, вони підчепили невідому заразу.
Бернард Корнвелл. Останнє королівство: Головний герой – це типовий представник середньовічної знаті, яка любила випивку і жінок, думала перш за все про себе і, якщо доля обходилася з ними несправедливо, жили помстою, яку проносили крізь роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар