Dropdown Menu

вівторок, 27 листопада 2018 р.

Орсон Скотт Кард. Перші зустрічі у всесвіті Ендера. Відгук

Орсон Скотт Кард. Перші зустрічі у всесвіті Ендера. Відгук

«Чи відбуваються війни через чоловічу агресивність? Або ж чоловіча агресивність – це та риса, яку суспільства змушені заохочувати, щоб вигравати війни? Це суспільство керує рисою чи риса керує суспільством?»

«Перші зустрічі у всесвіті Ендера» – це збірка коротких оповідань, яка належить до серії «Гра Ендера». До збірки входить чотири розповіді.
«Польський хлопчик» – Міжнародний флот випробовує малого Івана Павла Вєчорека (батька Ендера) на придатність до служби. Вона його не цікавить, він просто хоче, щоб його родину переселили з Польщі в Америку.
«Бич для викладачки» – Джон Пол Віґґін (нове ім’я Івана Павла) відвідує заняття молодої викладачки Терези Браун. Спершу його дратує, що його навчає проста випускниця, але з часом він розуміє, що вона значно розумніша, ніж він гадав.
«Гра Ендера» – в бойовій школі Ендера призначають командувати власною армією дітей. З перших боїв він вражає суперників небаченою тактикою і виводить свою армію в лідери. Ця розповідь потім лягла в основу однойменного роману.
«Радник з інвестицій» – Ендер прилітає на планету Сореллєдольче. Під час подорожі йому виповнюється 20, тому він повинен заповнити свою першу податкову декларацію. Він отримує лист від інтерактивного фінансового помічника на ім’я Джейн.

10 уявний ідеал
9 найкраща книга в моєму житті?
8 почесне місце на полиці
7 обов’язково до прочитання
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою

Схожі дописи:
Айзек Азімов. Сталеві печери: Слідчий з Нью-Йорка майбутнього Елайджа «Лайдж» Бейлі призначений розслідувати вбивство доктора Сартона – позаземця, який популяризував на Землі збільшення чисельності роботів і їхнього ширшого використання.
Нік Каттер. Глибина: Всі персонажі, які опинилися на підводній станції, поступово і безповоротно божеволіють. І, що найважливіше, спасіння серед реальності немає. Залишається лише порівняне спасіння у самому божевіллі.
Герберт Джордж Уеллс. Війна світів: З Марса на Землю прибувають циліндричні капсули. Істотам, які в них ховаються, судилося за лічені дні здолати організований опір і повернути навтікача уряд Британської імперії.

Немає коментарів:

Дописати коментар