Dropdown Menu

пʼятницю, 8 грудня 2023 р.

Рей Бредбері. Марсіанські хроніки. Відгук

Рей Бредбері. Марсіанські хроніки. Відгук

У Бредбері такий соковитий стиль. Ну, на мій смак.
Ця збірка оповідань пов’язана однією темою – колонізація Марса. Ці твори не об’єднує чітка сюжетна лінія, проте є посилання на минулі події і повертаються колись згадані персонажі. Звісно, акцентується передусім на тому, як люди занехаяли Землю, підкорили Марс і там теж взялися за старе. Також показана жорстокість колонізації і ксенофобії. Але особисто я насолодився трохи глибшими темами нерозуміння одне одного і самотності. Просто порахуйте, скільки разів персонажі залишалися один на один із самими собою, а й навіть коли зустрічали когось, то не могли знайти спільної мови (до того ж у переносному сенсі більше, ніж у прямому).
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Курт Воннеґут. Бойня номер п’ять: Біллі з невідомих причин мандрує у часі до визначних подій у своєму житті. Можливо, він, як і жителі планети Тральфамадор, які викрадають його для свого зоопарку, живе у чотирьох вимірах.
Джеймс С. А. Корі. І прокинеться Левіафан: В неозначеному майбутньому люди колонізували Марс, деякі супутники і астероїди, освоюють Венеру. Проте ніколи не пізно довести, наскільки ненадійним є наше панування.
Ден Сіммонс. Гіперіон: На планету Гіперіон насуваються Вигнанці. Туди також прямує семеро паломників. За звичаєм, одного з них чекає здійснення бажання, а інших – смерть. І саме від них залежить доля людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар