Dropdown Menu

пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Ден Сіммонс. Гіперіон. Відгук

Ден Сіммонс. Гіперіон. Відгук

Ну от. Знову далеке майбутнє. Знову війни у космосі. Знову хтось смикає за ниточки. Єдине питання – як авторам вдається щоразу знаходити щось захопливе?
На планету Гіперіон насуваються Вигнанці. Декілька століть тому вони відділилися від Гегемонії, яка править майже усім відомим світом, і з того часу жили, здавалося б, на задвірках цивілізації. Проте вони еволюціонували і тепер хочуть захопити загадкову планету, де зведені Гробниці Часу, які охороняє кровожерливий Ктир. Саме туди у найнебезпечнішу пору прямує семеро паломників. За звичаєм, одного з них чекає здійснення бажання, а інших – смерть. І саме від них залежить доля людства.
Книга складається з декількох оповідань. Як заповідав нам Чосер і Боккаччо (та й багато інших письменників їхньої доби), головні герої домовляються, що під час паломництва розкажуть кожен свою історію і про що вони хочуть попросити Ктира. Можливо, дізнавшись всі історії, вони зможуть врятувати людство від загибелі у міжгалактичній війні.
Всі люди різні. Всі оповідання різні. Хтось подорожує заради когось або чогось, заради себе, заради усіх. Складно визначити, хто найбільше заслуговує, щоб здійснилося його бажання. Можливо, всі вони – лише частина одного цілого?
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Джеймс С. А. Корі. Пробудження Левіафана: Невідомі кораблі влаштовують кілька засідок на поясі астероїдів. Здається, війна між Землею, Марсом і астероїдами неминуча. Ніколи не пізно довести, наскільки ненадійним є панування людини у всесвіті.
Орсон Скотт Кард. Гра Ендера: Людству двічі вдається перемогти інопланетну расу жучар. Міжнародний космічний флот готує армію, яка назавжди покінчить із загарбниками. Можливо, один з учнів – Ендер Віґґін – є останньою надією людства.
Френк Герберт. Дюна: Молодий Пол Атрейдес розглядається як потенційний месія для народу фрименів з одного боку і для ордену Бене Джессерит – з іншого. Френк Герберт створив всесвіт, який можна порівняти хіба що з тим, який створив Толкін.

Немає коментарів:

Дописати коментар