Dropdown Menu

неділю, 10 грудня 2023 р.

Ґео Шкурупій. Двері в день. Відгук

Ґео Шкурупій. Двері в день. Відгук

Таке враження, ніби це компіляція з кількох чернеток, які автор не знав, куди прилаштувати: інсценування самогубства, життя первісної общини, події Польсько-радянської війни, лекція про гідроенергетику, польові замітки… Сюжет уривчастий і багато з переліченого фактично на нього не впливає. Якщо ж забути про це, то автор, схоже, задумував твір як заклик покинути старе життя і віддатися новому (книжка була написана у перші роки СРСР), але подекуди це виглядає жалюгідно: первісні люди нібито є рівними між собою і натякається, мовляв, ось він – комунізм.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Майк Йогансен. Подорож ученого доктора Леонардо: Це все – лише обрамлення для опису слобожанської природи. Автор нафантазував так, що воно читається як небилиця, як байки біля вогнища, де сюжет ледь тримається купи на дедалі дивовижніших подіях.
Валер’ян Підмогильний. Місто: Степан залишає село, щоби підкорити столицю. Він переростає все нові етапи і не може вдовольнятися минулим. Відчуття успіху в нього занадто скороминуче, а розчарування наздоганяє швидше, ніж наступає розрада.

Немає коментарів:

Дописати коментар