Dropdown Menu

середа, 11 жовтня 2023 р.

Марґарет Етвуд. ШаллАддам. Відгук

Марґарет Етвуд. ШаллАддам. Відгук

У третій книжці переплітаються сюжетні лінії Джиммі, Тобі й Рен, а також (СПОЙЛЕР!) кільканадцятьох інших персонажів, яким вдалося пережити епідемію. Протягом усієї книжки вони фактично тільки готуються вийти на пошуки поганців, тобто, як і в попередніх частинах, сюжет фокусується більше на минулому, ніж на сьогоденні. На цей раз ми дізнаємося історію життя Зеба, менше – про Адама, а ще – деякі інші рандомні зв’язки між персонажами. І, звісно, детальніше про сам світ – дистопічний, а потім постапокаліптичний.
Мабуть, десять років тому кожна наступна книжка подобалася мені дедалі менше саме тому, що вони складалися здебільшого зі спогадів, а подій у реальному часі майже не відбувалося. Спершу на це не дуже звертаєш увагу, тому що цікаво дізнатися передісторію, але зрештою розумієш, що так, в минулому світ котився у прірву, нащо про це повторювати вдесяте? А ще Етвуд не дійшла до притомного висновку. Людство стане кращим? Ну то й що?
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Марґарет Етвуд. Орикс і Деркач: На плечі невдахи-Джиммі впала доля майбутнього людства. Джиммі, звісно, ходячий словник, але його єдиним досягненням можна вважати хіба що дружбу з генієм-Деркачем, який і накинув на нього тягар.
Марґарет Етвуд. Рік Потопу:  Тобі і Рен підготовані виживати у скрутних умовах і навчені пробачати. Такий контраст із долею бідолахи Джиммі, на якого звалилася відповідальність за долю людства, і тому він прокляв підлого Деркача.
Марґарет Етвуд. Сліпий убивця: Під поверхнею приховані ниточки, і простеживши, куди вони ведуть, дізнаєшся, хто за них смикав, а кому не поталанило стати справжнім сліпим убивцею.

Немає коментарів:

Дописати коментар