Dropdown Menu

середа, 25 жовтня 2023 р.

Курт Воннеґут. Сніданок чемпіонів, або Прощавай чорний понеділку! Відгук

Курт Воннеґут. Сніданок чемпіонів, або Прощавай чорний понеділку! Відгук

Я не знаю, як сприймуть цей роман ті, кого не забавляє кепкування літераторів про літературу. Це – енциклопедія для дошкільнят, яким треба пояснити, що таке лимон, оправлена в сюжет, де дві вантажівки несуться одна на одну. Тільки, звісно, це не вантажівки, а люди.
Шляхи двох героїв сходяться в одній точці. Невизнаний письменник-фантаст Кілґор Траут їде на мистецьку конференцію, щоб розповісти «яким є справжнє життя». Водночас багатій Двейн Гувер потроху божеволіє, і книжка Траута має стати для нього останньою краплею.
Таким чином є два герої. Обидва вважають, що пізнали заключну істину. Ці дві істини, зрозуміло, не збігаються. Тож вони живуть у світі, зовсім позбавленому істини, тому що його Творець може вигадати будь-що, навіть помістити себе всередину свого твору і кепкувати із себе ж.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Курт Воннеґут. Бойня номер п’ять: Біллі з невідомих причин мандрує у часі до визначних подій у своєму житті. Можливо, він, як і жителі планети Тральфамадор, які викрадають його для свого зоопарку, живе у чотирьох вимірах.
Джозеф Геллер. Пастка-22: Армія – місце абсурдне. Війна – сама собою абсурдна. Армія на війні – тим паче. Проте за шибеничним гумором прихована серйозність. Кожен військовий, зображений ходячим анекдотом, має свою драму.
Вінстон Грум. Форрест Гамп: Пригоди Форреста Гампа – це зайвий доказ того, яким абсурдним інколи може бути життя. Проте також це нагадування, що можливості чекають на нас за кожним поворотом, просто не слід одразу від них відмовлятися.

Немає коментарів:

Дописати коментар