Dropdown Menu

неділя, 15 жовтня 2023 р.

Ельфріда Єлінек. Піаністка. Відгук

Ельфріда Єлінек. Піаністка. Відгук

Отже, є викладачка консерваторії, є її мати і є учень, який закоханий у викладачку. І всі троє – якісь хворі на голову, з дивним розумінням любові. Вони маніпулюють і тероризують одне одного, люблять і ненавидять, і люблять ненавидіти. Ці два речення вичерпно описують усе, що відбувається в романі: «Врешті-решт це вона підкорила свою доньку, допасувала її до своїх потреб, і от хтось інший тепер руйнує все це і підкорює її дитину заново. Мати шаленіє все більше». Моє розчарування – не від того, що тут немає хороших персонажів. Анотація навіває дух грандіозності, якої в самому романі я не знайшов.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Айра Левін. Дитина Розмарі:  Розмарі і Ґі переїжджають в нову квартиру. Розмарі вагітніє, але її непокоять деякі дрібниці: дивні сусіди, таємнича історія будинку, певна нещирість чоловіка і багато-багато збігів, які неможливо просто так пояснити.
Емма Доног’ю. Кімната: Ма і Джек нібито насолоджуються ідеальними стосунками, та все ж живуть у химерному царстві кривих дзеркал. Вони туляться в маленькій кімнатці, єдине вікно – на стелі, а на дверях встановлений кодовий замок.

Немає коментарів:

Дописати коментар