Dropdown Menu

понеділок, 6 липня 2020 р.

Джеймс Еллрой. Велике ніщо. Відгук

Джеймс Еллрой. Велике ніщо. Відгук

Оце безлад. Роман фокусується на трьох дійових особах, до яких автор повертається впереміж і які спочатку нічим не пов’язані. Такий прийом ніколи не йшов на користь розумінню художніх творів. Чому ця книга потрапила на поличку Мерфі Купер з фільму «Інтерстеллар» – хтозна.
Отже, у добу «Червоної загрози», коли в Америці поширювалися параноїдальні настрої, лос-анджелеська поліція готується викрити комуністичне підпілля серед голівудської профспілки учасників масовки. В той же час до команди детективів долучають молодого поліцейського, який займається дивним вбивством з елементами збочення.
Ця книга мало чим пов’язана з першою книгою серії. Тут той самий прокурор і згадується кілька вже відомих персонажів, але це все. І стилістично книга виглядає по-іншому – лексика автора стала більш сленговою, читати стало важче. Можливо, саме тому це єдина з чотирьох книг, яку КСД не переклав.
В чому Еллрой собі не зрадив, так це в описі світу поліції: все той же бруд, корупція, агресивність. Слуги закону, які ловлять поганців, самі не цураються переступати межу. І так само не було прямих натяків на справжнього вбивцю, хоча тут він відкривається раніше, ніж в попередньому романі. Проте це для того, щоб герої встигли владнати інші справи.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Джеймс Еллрой. Чорна Жоржина: В 1947 році в Лос-Анджелесі знайшли понівечений труп жінки. Її тіло було розрізане навпіл, внутрішні органи відсутні, а обличчя прикрашала усмішка, «намальована» лезом від вуха до вуха.
Джеймс Меллеген Кейн. Листоноша завжди дзвонить двічі: У вас є компромат одне на одного, який обіцяє тільки смерть. Ви кохаєте і водночас ненавидите. Ви продовжуєте крокувати до краю прірви, навіть почувши перший дзвіночок небезпеки.
Реймонд Чендлер. Дама в озері: Розслідуючи справу, Філіп Марлоу знаходить в озері тіло жінки, яка віддалено нагадує місцеву жительку. Він наштовхується на ще кілька вбивств і смертей, які очевидно також були вбивствами.

Немає коментарів:

Дописати коментар