Dropdown Menu

пʼятниця, 25 серпня 2023 р.

Кендзабуро Ое. Особистий досвід; Обійняли мене води до душі моєї. Відгук

Кендзабуро Ое. Особистий досвід; Обійняли мене води до душі моєї. Відгук

Книга складається з двох романів. У Птахи народжується син із грижею на голові. Батька мучать сумніви – або боротися за життя маляти, яке, скоріше за все, назавжди залишиться овочем, або наважитися на немислиме – вбити дитину.
У другому романі є паралель із першим – у Ісана є син із синдромом Дауна і за ним потрібен постійний догляд. Проте сюжет зовсім про інше. Ісана оселився в бункері посеред лісу, де він може бути «повіреним дерев і китів». Поруч вештається банда підлітків, які переконані, що скоро світу настане кінець, тому вони тренуються до життя на кораблі.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вільям Ґолдінґ. Володар мух: Хлопці, найменшим з яких шість років, потрапляють на безлюдний острів. Коли зникають умовності, які в попередньому житті утримували їх у рамках моральності, вони перетворюються на дикунів, поволі втрачаючи людські обличчя.
Рорі Павер. Дикі дівчата: Школу для дівчат зачинили на карантин через дивну хворобу: хтось позбувається ока, у когось кам’яніє рука або випирає другий хребет. Фінал здається безжальним, бо приготований для найвитривалішої трійці.
Хосе Доносо. Розпутний птах ночі: Автор вибудовує монструарій, в якому потвори стають чимось звичайним, і капеланію, утриманці якої перетворюються на чудовиськ. Там Німенький намагається мститися за своє минуле, проте воно його щоразу наздоганяє.

Немає коментарів:

Дописати коментар