Dropdown Menu

пʼятниця, 28 жовтня 2022 р.

Іван Багряний. Сад Гетсиманський. Відгук

Іван Багряний. Сад Гетсиманський. Відгук

Читаю Сад вже втретє. Вперше було в школі, в середині нульових. Потім було на початку десятих, коли тільки починав читати для себе. Зараз буде мало сказати, що я сприйняв книгу вже зовсім по-іншому. По десяти роках від попереднього прочитання НКВД для мене більше не є просто рядком в підручнику, як і Юда – в Біблії. Та й місяці новин про тортури потроху виводять їх із категорії абстрактного, навіть якщо я не спізнав їх на собі. Книгу зрозуміти дуже просто – в анотації все написано. Хіба що треба пояснити назву. Саме в Гетсиманському саду Ісус дізнався, хто його зрадник. Так само Андрій Чумак, несправедливо обвинувачений у терористичній діяльності (привіт, безглуздя сталінських репресій!), намагається зрозуміти, хто його зрадив, хто на нього доніс. А тим часом проходить всі кола пекла в руках катів.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Микола Хвильовий. Я (Романтика): Засідає новий синедріон, чорний трибунал комуни. Чекісти вирішують, кого зі зрадників розстріляти, а кого – ні. Ця схиблена банда править маленьким світом, в якому вони і суддя, і кат. Це – один довгий страшний сон.
Іван Багряний. Тигролови: Гетьманський нащадок Григорій Многогрішний тікає із заслання і губиться у лісах понад Амуром. Там його приймає родина Сірків, з такого ж давнього козацького роду. Григорій вчиться цінувати надбане і мріє повернути втрачене.

Немає коментарів:

Дописати коментар