Dropdown Menu

вівторок, 7 вересня 2021 р.

Чіґозі Обіома. Рибалки. Відгук

Чіґозі Обіома. Рибалки. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Авторка: Чіґозі Обіома (Chigozie Obioma)
Країна походження: Нігерія
Назва оригіналу: The Fishermen
Мова оригіналу: англійська
Рік видання: 2015
Рік перекладу: 2017
Перекладач: Віталій Ракуленко
Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля
 
Жили собі четверо братів: найстаршому 15, наймолодшому 9. І батько їхній тримав родину купи. Але батькові доручили поїхати працювати до іншого міста, і його діти здійснили страшну річ - пішли рибалити. А страшна вона тому, що у річки, на яку вони ходили, дурна слава. І здавалося б, лихо довго минало їх, проте одного дня дорогу їм перестрів місцевий навіженець-пророк, який передрік старшому загибель від одного зі своїх братів. От тоді родинні стосунки і розладналися.
Дивно, як одна така дрібничка, запустивши ланцюгову реакцію, може зруйнувати життя стільком людям. Розбрат і недовіра між колись нерозлучними братами, смерть, сумніви і рішучість, нервові зриви, намагання втекти від минулого. Все через якийсь забобон, що, мовляв, цей божевільний бачить майбутнє. Може, і так - він його бачить, але ж брати самі створили це майбутнє за його баченням.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Амос Тутуола. Питець пальмового вина: Чоловік, котрий за своїм покликанням споживає багато пальмового вина, одного дня втрачає особистого винороба, який падає з пальми, тому відправляється в місто мертвих, щоб повернути його.
Б’янка Мараїс. Мугикай, якщо не знаєш слів: Донька чорношкірої Б’юті зникає під час протестів. І хтось вбиває батьків дев’ятирічної білої дівчинки на ім’я Робін. Звісно, доля зводить їх разом, щоб показати, що раса не має значення.
Гарпер Лі. Вбити пересмішника: Аттикус Фінч – адвокат темношкірого, якого несправедливо визнають винним. Такий вирок обурює його доньку Скаут і вбиває віру в правосуддя у його сина Джема. Це книга про виховання людяності в дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар