Dropdown Menu

неділя, 12 вересня 2021 р.

Ґаель Фай. Маленька країна. Відгук

Ґаель Фай. Маленька країна. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Автор: Ґаель Фай (Gaël Faye)
Країна походження: Руанда
Назва оригіналу: Petit pays
Мова оригіналу: французька
Рік видання: 2016
Рік перекладу: 2017
Перекладач: Марина Марченко
Видавництво: К. І. С.
 
Десятирічний Ґабі – син француза і руандійки. Його мати втекла до Бурунді, коли в Руанді вчергове спалахнула громадянська війна. Хлопцю пощастило зростати в мирній країні. Хоч і з друзями вони і називають себе ватагою, найгірший їхній злочин – це тирити авокадо у сусідів. На жаль, в Африці мир і спокій часто є лише прелюдією перед катастрофою. В Руанді відбувається геноцид, а в більш стабільній Бурунді – громадянська війна. Ґабі не може знайти себе в новому світі: він не належить до жодної сторони конфлікту ні за етнічним принципом, ні за світоглядним. Проте він не може опиратися виру, який підхоплює всю країну, а маленького хлопчика – і поготів. Найприкріше, звісно, те, що війна відбирає у нього дитинство.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Б’янка Мараїс. Мугикай, якщо не знаєш слів: Донька чорношкірої Б’юті зникає під час протестів. І хтось вбиває батьків дев’ятирічної білої дівчинки на ім’я Робін. Звісно, доля зводить їх разом, щоб показати, що раса не має значення.
Чіґозі Обіома. Рибалки: Навіженець-пророк передрікає старшому брату загибель від одного зі своїх молодших. Розбрат і недовіра, сумніви і рішучість, нервові зриви, намагання втекти від минулого. Все через забобон, який вони самі втілюють у життя.
Гарпер Лі. Вбити пересмішника: Аттикус Фінч – адвокат темношкірого, якого несправедливо визнають винним. Такий вирок обурює його доньку Скаут і вбиває віру в правосуддя у його сина Джема. Це книга про виховання людяності в дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар