Dropdown Menu

неділя, 20 червня 2021 р.

Вілбур Сміт. Пірати. Без права на порятунок. Відгук

Вілбур Сміт. Пірати. Без права на порятунок. Відгук

Прочитано в рамках проекту Африка.
 
Авторка: Вілбур Сміт (Wilbur Smith)
Країна походження: ПАР
Назва оригіналу: Those in Peril
Мова оригіналу: англійська
Рік видання: 2011
Рік перекладу: 2012
Перекладач: Віктор Шовкун
Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля
 
В цій історії про боротьбу з сомалійськими піратами Вілбур Сміт не цурається гидких образів. Катування, ґвалтування і вбивства тут не просто як мимовільні згадки, а описані в моторошних подробицях. «Гра престолів» на цьому фоні здається читанкою для дітей. А ще тут багато расизму. Звісно, вустами героїв автор пояснює, що не всі араби – покидьки, але Гектор Крос, головний герой, готовий обезлюднити весь Пунтленд. А ще Сміт не гребує вбивати головних героїв (ні, на щастя, не того, про якого я написав). Думаю, порівняння з циклом Мартіна тут було не зайвим.
Отже, яхту, на якій перебуває Кейла Беннок, захоплюють пірати. Кейла – та ще паскудниця, але її мати Гейзел готова на все заради порятунку доньки. На щастя, вона мільярдерка і на неї працює рембоподібний, макклейнопикий офіцер у відставці Гектор Крос. Тому, сомалійські пірати, готуйтеся до повної анігіляції.
Ця книжка – не така шаблонна, як «Око тигра», але їй вистачає своїх недоліків.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вілбур Сміт. Сонячний Птах: Горбань доктор Кейзин, археолог і викладач, здавна дружить з красенем Стевенсантом, мільярдером і філантропом. Вдвох вони вирушають у експедицію, яка має докорінно змінити наше уявлення про історію Африки.
Вілбур Сміт. Око тигра. У пошуках скарбів: Гаррі був контрабандистом, але зараз розважає багатих туристів. Та старі друзі з криміналу не дають йому спокою, і він вплутується в карколомну пригоду, де його чекає кохання, небезпека і затонулі скарби.
Джордж Мартін. Гра престолів: Жив-був собі намісник, який був змушений загнати себе в пастку, стати правою рукою короля, тому що йому не залишили іншого вибору. І це порушило баланс в усьому королівстві. І все, що робиш, розхитує ситуацію тільки сильніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар