Dropdown Menu

вівторок, 25 серпня 2020 р.

Ден Сіммонс. Схід Ендіміона. Відгук

Ден Сіммонс. Схід Ендіміона. Відгук

Ось так несподівано «Схід Ендіміона» витягнув усю серію. А втім, перші дві книги теж були цікавими. Дещо нудною була тільки третя. Ну і затягнуто все, було нелегко здолати понад дві тисячі сторінок. Четверта не те щоб витягнула всю серію, але врятувала після третьої. Та і торкнулася багатьох питань – одні закрила, інші залишила відкритими, як я люблю, бо нащо все підносити на блюдці?
Ця книга дещо перегукується зі всесвітом Дюни. Галактична імперія, яка тріщить по швах. Месіанство. І надто великий обсяг. Але Герберт помилявся, коли вирішив, що читачам так само цікаві політичні перипетії, як і йому. Сіммонс не втрапив у цю пастку і повільну третю книгу продовжив напруженою фінальною.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Ден Сіммонс. Гіперіон: На планету Гіперіон насуваються Вигнанці. Туди також прямує семеро паломників. За звичаєм, одного з них чекає здійснення бажання, а інших – смерть. І саме від них залежить доля людства.
Ден Сіммонс. Падіння Гіперіона: Йде війна між Гегемонією і Вигнанцями, а поза нею – боротьба кожного паломника за своє щастя, свою ідею. І довгий час йде невидима війна між «титанами» і «олімпійцями».
Ден Сіммонс. Ендіміон: Людство занурилося у своєрідні Темні віки. На Гіперіоні живе Рол Ендіміон. Йому доводиться рятувати 12-річну Енею, на яку полює Церква, вважаючи, що дівчинка призведе до загибелі всього людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар