Dropdown Menu

неділя, 24 травня 2020 р.

Ден Сіммонс. Падіння Гіперіона. Відгук

Ден Сіммонс. Падіння Гіперіона. Відгук

Це один з небагатьох сиквелів, який виправдав мої сподівання після прочитання першої книги. В «Гіперіоні» дещо пояснюється, як пов’язані історії шістьох паломників на планету, де відкриваються Гробниці Часу. Друга ж книга дивує тим, що виявляється, за однією світовою змовою ховається ще більша змова.
Оповідання часто хаотичне, воно переносить нас від одного героя до іншого. І у Всесвіті Дена Сіммонса все відбувається так само – йде війна між Гегемонією і Вигнанцями, а поза нею – боротьба кожного паломника за своє щастя, свою ідею. І довгий час йде невидима війна між «титанами» і «олімпійцями».
Мабуть, саме цим і захоплює ця книга. Автор знає, коли слушно розкривати карти. І, не закінчуючи одну партію, він водночас починає другу з новими невідомими. Тільки не хочеться, щоб тема месіанства поглинула всі інші. Мені вистачило розчарування від «Месії Дюни» і ялозання в наступних книгах Герберта.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Ден Сіммонс. Гіперіон: На планету Гіперіон насуваються Вигнанці. Туди також прямує семеро паломників. За звичаєм, одного з них чекає здійснення бажання, а інших – смерть. І саме від них залежить доля людства.
Френк Герберт. Дюна: Молодий Пол Атрейдес розглядається як потенційний месія для народу фрименів з одного боку і для ордену Бене Джессерит – з іншого. Френк Герберт створив всесвіт, який можна порівняти хіба що з тим, який створив Толкін.
Френк Герберт. Месія Дюни: Пол Атрейдес передбачав майбутнє, охоплене полум’ям війни, тому обрав найбезпечніший шлях – одруження на доньці імператора. Через дванадцять років він все одно опиняється у становищі, яке прагнув відвернути, але не зміг.

Немає коментарів:

Дописати коментар