Dropdown Menu

середу, 19 квітня 2023 р.

Валер’ян Підмогильний. Місто. Відгук

Валер’ян Підмогильний. Місто. Відгук

Амбітний юнак залишає село, щоби підкорити столицю. Поступово місто змінює його – він зростає матеріально і духовно, в літературних колах, на любовному фронті, переїжджає з помешкання в помешкання. Помітно, як Степан переростає все нові етапи і не може вдовольнятися минулим. Відчуття успіху в нього занадто скороминуче, а розчарування наздоганяє швидше, ніж наступає розрада.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Микола Хвильовий. Я (Романтика): Засідає новий синедріон, чорний трибунал комуни. Чекісти вирішують, кого зі зрадників розстріляти, а кого – ні. Ця схиблена банда править маленьким світом, в якому вони і суддя, і кат. Це – один довгий страшний сон.
Іван Багряний. Сад Гетсиманський: Андрій Чумак, несправедливо обвинувачений у терористичній діяльності (привіт, безглуздя сталінських репресій!), намагається зрозуміти, хто його зрадив, хто на нього доніс. А тим часом проходить всі кола пекла в руках катів.
Іван Франко. Борислав сміється: Антисемітський і антикапіталістичний твір. Може, Франко просто хотів передати «дух часу», але ж всіх євреїв він показав негативними персонажами. Щоправда, серед українців теж майже немає безгрішних.

Немає коментарів:

Дописати коментар