Dropdown Menu

понеділок, 7 листопада 2022 р.

Тур Геєрдал. Експедиція Кон-Тікі. Відгук

Тур Геєрдал. Експедиція Кон-Тікі. Відгук

На що йдуть люди (чоловіки?), аби тільки довести свої божевільні ідеї…
Тур Геєрдал знайшов паралелі в міфології народів Перу і Полінезії. У Перу розповідали про легендарного Кон-Тікі, якого інки змусили тікати з континенту і той вирушив на плотах на захід. А на полінезійських островах побутувала легенда, що першим туди приплив такий собі Тікі. Геєрдалове припущення про південноамерикансько-тихоокеанський зв’язок не знайшло відгуку в антропологів головним чином тому, що вони не вірили, що давні люди могли переплити океан, тож Геєрдал вирішив довести протилежне.
Разом з п’ятьма іншими скандинавами він побудував пліт за старими інкськими описами і відплив від узбережжя Південної Америки. За сто днів подорожі їх спіткало чимало. Вони потрапляли у шторм. Вони ловили акул. Вони передавали метеорологічні дані азбукою Морзе в США. І хоч антропологічний аспект теорії автора залишився недоведеним, експедиція показала теоретичну можливість мандрів через океан у примітивних умовах.
 
10 найкраща книга в моєму житті?
9 почесне місце на полиці
8 обов’язково до прочитання
7 варте уваги
6 краще за середнє
5 прийнятне чтиво
4 гірше за середнє
3 щось тут не склалося
2 неможливо читати
1 найгірша книга у світі
0 складно назвати це книгою
 
Читайте також:
Вілбур Сміт. Сонячний Птах: Горбань доктор Кейзин, археолог і викладач, здавна дружить з красенем Стевенсантом, мільярдером і філантропом. Вдвох вони вирушають у експедицію, яка має докорінно змінити наше уявлення про історію Африки.
Герман Мелвілл. Мобі Дік, або Білий Кит: Якісна китобійна енциклопедія. Але не для дітей, бракує ілюстрацій. Перечитувати не буду. Друзям радити теж не буду, читайте на свій ризик.

Немає коментарів:

Дописати коментар